FAQ


1. Hoe lang bestaat Accountnet al?

Accountnet werd in 1979 opgericht, onder de naam Boulonois & Kruit B.V. als Nederlandse besloten vennootschap met als doel accountancy, belastingadvies en financieel advies.

In 1996 werd een Spaanse S.L. (Sociedad Limitada) gevestigd in Pego Alicante onder de naam IPA International Property Assistance S.L..
Deze S.L. is geruime tijd actief geweest met de begeleiding van Nederlandstaligen bij de aankoop van hun onroerend goed in Spanje.

Echter na geruime tijd werden de gestor activiteiten uitgebreid met accountancy en fiscale dienstverlening aan bedrijven in Spanje.

In 2006 werd op basis van een al langer bestaand internationaal meertalig ERP administratie pakket, een online versie voor Spanje uitgegeven.
Na een jaar uitgebreid testen werd deze cloudsoftwaredienst in 2007 operationeel onder de naam Accountnet-Online, waarbij tevens de bedrijfsnaam aangepast werd aan de in de loop der tijd ontstane professionele dienstverlening op administratief, fiscaal en financieel gebied.

Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. was een feit. Hoewel dus eigenlijk een voortzetting van een Nederlands kantoor uit 1979 met een Spaanse vestiging vanaf 1996, is er sinds 2007 sprake van een officieel Spaans Accountants- Belastingadvies en Gestor kantoor.

De activiteiten met betrekking tot online internetdiensten werden ondergebracht in een separate S.L. te weten Accountnet Internet Media S.L. 

Dit laatste om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen de accountancy en gestor werkzaamheden en de dienstverlening op internet gebied.

Al met al bestaat Accountnet dus al meer dan 40 jaar!


2. Wie zit er achter Accountnet ?

De familie Boulonois, te weten de oprichters Martin Boulonois en zijn vrouw Renée Kruit en hun dochter. 

In 1979 zijn zij gestart met een accountants, belastingadvies en financieel advies bureau.

Martin Boulonois was toen al enige tijd werkzaam als accountant en belastingadviseur en Renée hield zich als gediplomeerd assurantie-agente bezig met financieel advies.

Sinds 1996 is dochter Angelique Boulonois de gelederen komen versterken en is zij met haar goede kennis van de Spaanse taal en haar opleiding op het gebied van accountancy en fiscale wetgeving in de loop der tijd uitgegroeid tot de spil van het kantoor.

Tegenwoordig is het kantoor behoorlijk uitgebreid en werken wij inclusief onze Spaanse specialisten met in totaal 15 mensen in het nieuwe kantoor in Villajoyosa.


3. Ik weet dat Accountnet haar klanten volledig informeert d.m.v. informatie via e-mails, speciale brochures en boeken voor Particulieren en Bedrijven. Kan ik die zelfde service ook krijgen als ik geen klant ben ?

Ja, dat kan, daar hebben wij een speciale dienstverlening voor, namelijk een lidmaatschap/abonnement voor particulieren of bedrijven.

Tegen een geringe prijs per jaar ontvangt u dan ook alle informatie op fiscaal, administratief, sociaal, juridisch en financieel gebied over Spanje, aangevuld met een toegang tot onze kennisbank, bibliotheek, voorbeelden van contracten en formulieren en toegang tot onze ticket service (helpdesk) waar u al uw vragen kunt stellen.

Ga naar www.spanjehelpdesk.com om u aan te melden.


4.  Kan ik mijn boekhouding aan Accountnet uitbesteden?

Ja, u kunt uw gehele boekhouding uitbesteden aan Accountnet. Daar zijn we voor.

We doen echter niet alleen de boekhouding maar ook alle belastingaangiften.

Omdat Accountnet gespecialiseerd is in zelfstandigen en kleine tot middelgrote bedrijven, kunnen wij als geen ander kosten voor u besparen op dit gebied.

Al met al betekent het dat de kosten die u aan ons kwijt bent, vaak (in)direct terug verdiend worden, doordat u meer tijd heeft voor uw onderneming.

Daarnaast is het wellicht ook nog zo dat u boekhouden helemaal niet leuk vindt en/of niet precies weet hoe bepaalde kosten het best geboekt kunnen worden.

Het is dan verstandig om uw boekhouding geheel aan ons uit te besteden.


 
5.  Accountants- en gestorkantoor: Kan ik Accountnet vergelijken met ieder ander kantoor?

Neen, beslist niet.

Ten eerste is Accountnet een van de weinige Nederlandstalige kantoren in Spanje, zodat u  in uw eigen moedertaal kunt communiceren en dat voorkomt een hoop misverstanden.

Daarnaast werkt Accountnet op basis van het ISO 9001-2015 kwaliteitssysteem, zodat u een optimale service en uitvoering van de werkzaamheden kunt verwachten.

Accountnet werkt niet zoals de meeste gestor kantoren in Spanje, maar geeft u volledig inzicht in haar werkzaamheden, zo kunt u online-toegang krijgen tot uw eigen dossier inclusief alle rapporten, kopie aangiften etc.

Accountnet verwerkt uw administratie razendsnel en levert u op vastgestelde data de maand/kwartaal rapportages.

Accountnet heeft een pro actieve houding.   We nemen het initiatief om met u een gesprek aan te gaan over de cijfers en alles wat daarbij hoort, w.o. belastingzaken, sociaal recht, bedrijfsrecht etc.
Accountnet levert haar diensten voor bedrijven tegen een vaste maandelijkse vergoeding.   Deze vergoeding is inclusief alle afgesproken belastingaangiften en uiteraard het verwerken van de administratie en een aantal gratis consulten.

Bijna geen ander accountantskantoor levert dit totaalpakket tegen een vaste vergoeding.

Ook voor particulieren is een vergelijkbare service aanwezig, zowel in de vorm van een Personal Assistant servicecontract als aan een vast jaarlijks service contract op basis van overeengekomen werkzaamheden en voorcalculatie (VIP) contract.

 

6.  Boekhouding (gedeeltelijk) zelf doen ?

Een goede zaak, zo weet u immers veel meer over wat er in uw bedrijf allemaal gaande is.

U gebruikt in dat geval ons online ERP administratiepakket Accountnet-Online, met als mogelijke opties:  facturatie, artikel- en voorraadadministratie, afdelingen, projectadministratie en vele andere zaken.

U gebruikt natuurlijk alleen datgene wat u echt nodig heeft.

U bepaalt wat u zelf doet en wat u Accountnet laat doen en daarmee bepaalt u welke kosten u heeft aan uw administratie.


 
7. Eenmanszaak: heb ik als eenmanszaak een boekhouder nodig?

Iedere ondernemer is verplicht om een boekhouding te voeren.

Deze boekhouding moet voldoen aan een aantal wettelijke verplichtingen.

Dit geldt dus ook voor eenmanszaken ongeacht de hoogte van de omzet.

Indien uw omzet niet zo groot is twijfelt u wellicht of het zinvol is een boekhouder in te schakelen.   Er zijn immers kosten aan verbonden.

Ons antwoord daarop is simpel: het loont altijd een goede boekhouder in te schakelen!

Drie argumenten:

  1. Een goede boekhouder zorgt ervoor dat u gebruik maakt van alle mogelijke aftrekposten. In de dagelijks praktijk betekent dit veelal dat u de kosten die u kwijt bent aan de boekhouder terug verdient, doordat u minder belasting betaalt.
  2. Wat nog veel belangrijker is in Spanje, dat wij u behoeden voor administratieve boetes ten gevolge van te late of onvolledige of onjuiste inlevering van stukken. Als dergelijke fouten eventueel aan ons te wijten zijn dan betalen wij zelfs al deze boetes.
  3. Ook is het van belang dat u uw tijd het best kunt besteden aan uw bedrijf. Daar wordt het tenslotte verdiend. De tijd die u dus besteedt aan uw boekhouding kunt u ook aan andere zaken besteden. Vaak levert dit veel meer op dan de kosten die een boekhoudkantoor in rekening brengt.

Al met al betekent uitbesteden van uw boekhouding dat u onder de streep meer overhoudt.


8. Aangifte inkomstenbelasting: doet Accountnet ook mijn aangifte inkomstenbelasting ?

Accountnet verzorgt de gehele administratie inclusief  de benodigde belasting aangiften, zoals de btw(iva) en de vele andere periodieke aangifte modellen, en dus ook de vennootschapsbelasting en / of de inkomstenbelasting IRPF.

Gedurende het jaar ontvangt u van ons een tussentijdse informatie en rapportage inclusief advies, maar u kunt ook te allen tijde zelf inloggen uw administratie raadplegen.


9. Moet ik meteen een vast bedrag afspreken? Wat is de opzegtermijn?

U hoeft helemaal geen vast administratie abonnement te nemen op onze administratieve diensten.

U kunt ook met ons werken op basis van een vast voorschot en door te belasten uren.   Alleen dan weet u natuurlijk niet precies waar u aan toe bent.

Als u een vast administratie abonnement neemt, rekenen wij eerst samen met u uit, aan de hand van de door ons uit te voeren werkzaamheden, wat uw maandbedrag zal zijn.

Vervolgens betaald u iedere maand dat overeengekomen bedrag, waarbij u ieder moment van het jaar kunt stoppen. Er geldt geen opzegtermijn. Als u dus niet meer tevreden bent over de dienstverlening van Accountnet of u kunt om andere redenen uw boekhouding niet meer uitbesteden, zit u nergens aan vast.

U loopt dus geen enkel risico.


 
10. Ik heb medewerkers in dienst kan Accountnet mij toch helpen?

Het kan zijn dat u start met een eenmanszaak, maar op termijn personeel in dienst gaat nemen.

U kunt dan gewoon klant blijven bij Accountnet en we doen voor u  graag de salarisadministratie van de medewerker(s).

Hiervoor wordt dan een additioneel bedrag in rekening gebracht.


11. Welk bedrijf kan klant worden van Accountnet?

Elk bedrijf of instelling in Spanje kan klant worden van Accountnet.

Accountnet heeft klanten in de detailhandel, groothandel, horeca, industriële productie, toeristen sector, onroerend goed, maar ook medische specialisten, tandartsen, verenigingen, kerken en vele andere bedrijfssectoren.

Door de flexibele opzet van het administratiepakket Accountnet-Online kunnen wij alle mogelijke toepassingen op maat maken voor elk soort bedrijf.


12. Ik ben een professioneel dienstverlener, kan ik dan ook klant worden van Accountnet?

Ja zeker, wij hebben meerdere artsen, medisch specialisten, juridische adviseurs en andere professionele dienstverleners binnen onze klantenkring.

Voor hen verzorgen wij de boekhouding, de belasting aangiften en vaak ook het complete financiële management, zodat deze klanten zich geheel op hun beroepsuitoefening kunnen richten.


13. Klopt het dat Accountnet geen extra kosten doorberekent voor mijn boekhouding ?

De dienstverlening van Accountnet is gebaseerd op een all-in pakket voor een vast bedrag per maand.

U kunt er dus 100% zeker van zijn dat wij geen extra kosten in rekening brengen voor de afgesproken werkzaamheden.

U weet dus exact waar u aan toe bent. Dit gegeven is juist een van de punten waarop Accountnet zich van andere accountantskantoren onderscheidt.

Het kan zijn dat u daar denkt goedkoop uit te zijn terwijl er aan het eind van het jaar allerlei extra kosten in rekening worden gebracht, voor jaaraangiften, kosten voor registro mercantil en jaarrapporten.

Wel berekenen wij extra kosten voor zaken die buiten de afgesproken standaard werkzaamheden vallen, zoals extra opdrachten, fiscale controles en het oplossen van zaken die ontstaan zijn voordat u klant werd bij Accountnet.


14. Mijn boekhouding is een grote puinhoop.

Moet ik dan eerst veel geld betalen om alles overzichtelijk te maken voordat ik een vast bedrag per maand ga betalen?

Indien u achterstanden heeft in de administratie of problemen met instanties, dan dienen we deze problemen eerst op te lossen.

Hieraan zijn natuurlijk extra kosten verbonden, die wij u op uurbasis met een daaraan verbonden voorschot doorbelasten.

Pas nadat deze problemen opgelost zijn kunnen wij voor u tegen een vast maandbedrag werken.


 
15. Is Accountnet goedkoper dan een ander kantoor?

Neen, zeker niet.

Accountnet is een professioneel bureau, dat met meertalig personeel werkt via een ISO 9001-2015 kwaliteitssysteem, daardoor is het werk dat wij uitvoeren beslist van een hoger niveau dan de meeste van onze collega’s, en daarom zijn wij  zeker niet goedkoper en soms duurder dan onze collega’s.

Kwaliteit, persoonlijke service in uw eigen taal en een perfect systeem heeft nu eenmaal zijn prijs.


16. Wat doet Accountnet voor mijn bedrijf of praktijk ?

Accountnet verzorgt de boekhouding, maakt rapportages (kwartaal- en jaarcijfers), zorgt voor de btw- en andere in Spanje noodzakelijk aangiften, en adviseert u in administratieve, financiële, sociale en belastingzaken.

Al met al zorgen we ervoor dat uw boekhouding en belastingzaken goed geregeld zijn.

Dit levert u rust en tijd op.

Tijd die u weer aan uw eigen onderneming kunt besteden zodat deze verder kan groeien.

 

Doet u uw bedrijf doen wij de rest !!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!